Viikko 49: Tietotekniikan opetusviikko & Minecraft koodaustunti (code.org)

”Jokaisen oppilaan jokaisessa koulussa pitää saada mahdollisuus oppia tietojenkäsittelytiedettä”: näin julkistaa code.org, joka on voittoa tavoittelematon tietotekniikan tietoutta maailman lapsille levittävä yhteisö. Maailman laajuisesti code.org:lla on suuria yrityksiä tukenaan – tässä listaus kumppaneista.

Computer Science Education Week eli tietojenkäsittelytieteen opetusviikkoa vietetään ympäri maailman 5-11.12.2016. Mukaan ilmoittautunut jo yli 80 000 koulua ympäri maailmaan.

Seuraavassa on ohjeet opettajalle siitä, miten esim. yhdelle alakoulun 3. – 6. luokalle voisi järjestää Minecraft- koodaustunti tehtävän alakoulussa (ei haittaa vaikka koulussasi ei olisi vielä ohjelmointia opetettu ollenkaan):

1. Rekisteröidy mukaan tapahtumaan tästä linkistä (ei maksa mitään, mutta tapahtuma saa näkyvyyttä).
  2. Varaa lukujärjestyksestä 2 tuntia viikolle 5.-11.2016.
  3. Avaa Minecraft Adventurer tehtävä. Katso Minecraft- koodaustunti tehtävän opasvideot (=tekstitys suomeksi, kun valitset Suomen sivuston kieleksi) ja kokeile muutamaa tehtävää itse.
  4. Tulosta tästä tarra-arkille osallistujille tarrat hour-of-code-stickers, jotka voit jakaa lapsille heidän suoritettuaan tehtävän.
  5. Tunnin aluksi kerro lapsille, että he saavat nyt kokeilla koodausta Minecraft:sta tuttujen hahmojen kanssa. Tehtävä on ns. itseohjautuvasti toteutettu, joten etukäteen ei tarvitse enempää ohjeita antaa..
  6. Avatkaa tietokoneet ja internet-selaimesta tämä sivu:
  7. Anna lupa aloittaa tehtävä.
  8. Kun tehtävät on suoritetty, niin onnittele osallistujia ja jaa tarrat!!

Vastaa