Koodileirit 2018

Datasepän koodikoululla on tänä vuonna jo kaksi yhteistyökumppania koodileirien puitteiden tarjoajana: Pikku-Syötteen nuorisokeskus ja Raudaskylän Kristillinen opisto. Kolmas kumppani on Iso-Syötteen hiihtokeskus, jonka kanssa on suunniteltu Naisten koodileirin toteutusta (=laskettelu/koodaus, vaellus/koodaus).

Ylivieskassa Raudaskylän leirillä koodaamme tietokoneella ja ilman, unohtamatta ulkoilua ja vapaata oleskelua kavereiden kanssa. Leireille voi tulla lähtötasolta nolla, mutta haastetta saavat myös jo aiemmin koodausta harrastaneet! Leiriohjelmaa uusitaan vuosittain, joten mukaan kannattaa tulla toiskertalaistenkin.

Pudasjärvelle Pikku-Syötteen nuorisokeskuksen kanssa on suunnitteilla leirikoulujen yhteydessä tarjottava koodiseikkailu. Yhden päivän työpajan aikana koodataan Pikku-Syöte teemalla mobiilisovellus leiriläisen omaan älylaitteeseen. OPS2016 mukaan 6. luokkalaisen on kyettävä ohjelmoimaan graafisessa ympäristössä sovellus. Tämän työpajan sisällön suoritettuaan 6.luokkalainen saavuttaa OPS-tavoitteen ohjelmoinnin osalta.

Raudaskylän (=Ylivieska) leiri:

Luokka odottaa jo koodareita 🙂